• ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ CYCLIST

  • Status: Ολοκληρώθηκε

  • Location: Αθήνα - Λεωφόρος Μεσογείων 298

  • Type: Εμπορική Χρήση

O τρόπος σχεδιασμού του καταστήματος εισάγει τον χρήστη σε ένα τρόπο ζωής που επηρεάζεται και συνυπάρχει με το ποδήλατο.
Στο ισόγειο αναπτύσσεται ο χώρος έκθεσης ποδηλάτων με τέσσερεις μεγάλες θεματικές κατηγορίες. Ποδήλατα πόλης, ποδήλατα βουνού, κούρσες και τέλος παιδικά ποδήλατα.
Στις κάθετες επιφάνειες εκθέτονται προϊόντα που αφορούν το ποδήλατο.Στο ισόγειο επίσης χωροθετείται ο χώρος επισκευής ποδηλάτων (tech center) καθώς και ο χώρος της ποδηλατικής κοινότητας (forum) με οθόνη προβολών.
Στον όροφο παρουσιάζεται ο ρουχισμός και η υπόδηση πάντα σε σχέση με την ποδηλασία. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως έκθεση ποδηλάτων αλλά ενσωματώνει στον σχεδιασμό στοιχεία που παραπέμπουν σε καταστάσεις και χώρους που βιώνει ο ποδηλάτης. Έξοχη και Πόλη Χωμάτινη Διαδρομή και Άσφαλτος Διασκέδαση και Αθλητισμός Αστική Διαδρομή και Ορεινή Ανάβαση Εργαλείο Μετακίνησης και Ταξιδιωτικό Μέσο Αθλητής και Ερασιτέχνης Ο στόχος ήταν η ενοποίηση του χώρου που βρισκόταν σε διαφορετικά επίπεδα. Μια «κορδέλα» που ξετυλίγεται από την είσοδο του καταστήματος σε ένα βάθος 40 μ. σε διαφορετικά πάχη και ύψη , αποτελεί το βασικό άξονα σχεδιασμού. Δημιουργεί χώρο εισόδου και έκθεσης στη βιτρίνα του καταστήματος και στο εσωτερικό επιφάνειες ανάρτησης προϊόντων. Στο δάπεδο σηματοδοτεί την πορεία - περιήγηση σε όλη την έκταση του καταστήματος και καταλήγει στον όροφο .
Ο συνδυασμός επιφανειών από διαφορετικά υλικά που επικαλύπτουν το ένα το άλλο σε όλη την έκταση του χώρου δημιουργούν ένα έντονο βάθος πεδίου που προσκαλεί τον επισκέπτη. Περιβάλλεται ο εσωτερικός χώρος από υλικά που δεν συναντώνται σε ανάλογες επιφάνειες και χρήσεις και μέσω αυτής της αντίθεσης εντείνεται η αίσθηση του επισκέπτη ότι χρησιμοποιεί ένα χώρο για το ποδήλατο και τις εμπειρίες που προσφέρει η χρήση του. Η «φύση» όπως εκφράζεται μέσω των υλικών επένδυσης κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο. Η δημιουργία ενός χώρου με δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ τεχνητού και φυσικού αποτέλεσε την βασική ιδέα του σχεδιασμού.