Gaze

Είδος

Εξοχικές Κατοικίες

Τοποθεσία

Λάγγερη, Πάρος, Κυκλάδες

Έτος

2018

+
/ 31

Gaze

Είδος

Εξοχικές Κατοικίες

Τοποθεσία

Λάγγερη, Πάρος, Κυκλάδες

Είδος

2018

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

REACT ARCHITECTS- ΝΑΤΑΣΣΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ - ATELIER CHRISTOPHE PIGNAUD

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ, MARION VALLERIN

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΤΙΚΑΣ

Η/Μ ΜΕΛΕΤΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΑΚΗΣ – MHX- MHXANIKOΣ

ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ

OUTSIDE- ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ, ΝΙΚΟΛΛΕΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ

Η κατοικία τοποθετείται ,κατά μήκος, στην νότια πλευρά του οικοπέδου «εποπτεύοντας» την παραλία .  Οι όγκοι των κατοικιών παρατάσσονται προς την θέα και δημιουργούνται αυλές προστατευμένες, καθώς και αυλές προς τη θάλασσα.Το κτίριο δημιουργεί θεάσεις προς τη θάλασσα ,διαμέσου διαμπερών ανοιγμάτων και ενοποιεί οπτικά και λειτουργικά την πίσω αυλή, την κατοικία και τις βεράντες στην βόρεια πλευρά..

Στο εσωτερικό κυριαρχούν υλικά και χρώματα που εντείνουν τα στοιχεία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ενισχύουν την ενοποίηση του εξωτερικού χώρου με το εσωτερικό. Τα χρώματα και οι μαρμάρινες επενδύσεις δημιουργούν θεματικές ενότητες που ορίζουν λειτουργίες και χώρους.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής ανάλογων κτισμάτων , υλοποιήθηκε μία κατοικία που προσαρμόζεται στο άνυδρο τοπίο με σκοπό το μικρότερο αποτύπωμα της επέμβασης στο περιβάλλον, καθώς βρισκόμαστε κοντά στην προστατευόμενη περιοχή της Λάγγερης.Η κατοικία αναπτύσσεται κατά τα παραδοσιακά πρότυπα των «κατοικιών» με περίκλειστες αυλές με διαμπερείς οπτικές στο κόλπο. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση αρχιτεκτονικά,  στην « πέμπτη» όψη, με στόχο να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής ώστε τα κτίσματα να εναρμονιστούν και ν ‘ αφομοιωθούν  στο φυσικό περιβάλλον.

Η αρχιτεκτονική του τοπίου ενσωματώνεται στο έργο καλύπτοντας το μεγαλύτερο τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου με βλάστηση ,αφήνοντας ανέπαφο σημαντικό κομμάτι του οικοπέδου που διατηρεί την αρχική του μορφή.Η κατοικία προσπαθεί να «ριζώσει» στο τοπίο προσαρμόζοντας όλα της τα αρχιτεκτονικά και λειτουργικά στοιχεία ανάλογα. Το κτίριο περιβάλλεται με ενδημική βλάστηση, οι όγκοι διασπώνται , η κολυμβητική δεξαμενή προσομοιάζει σε στέρνα νερού. Έντονα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενσωματώνονται στο εσωτερικό του κτιρίου και λειτουργίες ακουμπούν στο κατώφλι των χώρων ακροβατώντας πότε εντός και πότε εκτός. ΟΙ θεάσεις εντείνονται προς τη θάλασσα και το κτίριο λειτουργεί σαν μηχανή παρατήρησης , αντίστοιχα η δομή και η διάταξη του κτιρίου αφήνει τη δυνατότητα να γίνει το ίδιο αντικείμενο παρατήρησης , αν και προφυλαγμένο, από τα γύρω σημεία.

Όλα τα έργα

Επόμενο έργο

The Hug