Sea Path

Type

Summer Houses

Location

Dryos,Paros, Cyclades

Year

2018

+
/ 25

Sea Path

Type

Summer Houses

Location

Dryos,Paros, Cyclades

Type

2018

ARCHITECTURAL DESIGN AND SUPERVISION:

REACT ARCHITECTS- Natasha Deliyianni , Yiorgos Spiridonos.

Collaborating Architects

Andreas Androulakakis, Tatiana Tzanavara

CIVIL ENGINEER

Theodoros Bizas, Civil Engineer

MEP

Efthimios Pariotis, MEP

LANDSAPE

ALEXIS KOLOVOS

Interior Design

Evi Kamenidou

PHOTOS

Yiannis Loukis

3d visualization

Andreas Androulakakis , Tatiana Tzanavara, Nikol Georgopoulou

CONSTRUCTION MANAGEMENT

DIMITRIS KOMNINOS

The project SEA PATH  is located in Drios of Paros with east orientation and view towards the sea and the neighbouring island of Naxos. The two houses are developed along the plot, and are  in contact with the coastal path.
The living room and kitchen are positioned on the ground floor and the master bedroom on the first floor. On the west side of the plot and at a distance from the central volume there are three guest rooms. The central two-storey volumes of the houses line up towards the view and a courtyard is designed with a view to the sea. The swimming pool is placed on the extension of the front terrace
The courtyards are positioned next to the living areas. The exterior spaces is used in order to create a unified residential complex.
The placement of the volumes create a meandering path that allows views to the sea.
The proposal places a walk between the building volumes that emphasizes the character of a small settlement. Similar forms – layouts are found in traditional “residential” complexes. The volumes create enclosed courtyards, protected from the prevailing north winds.
The plasticity of the forms is integrated in an architectural unit based on the combination of white plastered and stone volumes. Recesses are designed in the volumes, either on the ground floor or on the first floor, in order to create shading areas.

Inclined two-storey walls intensify the sculpturality of the forms.

This alternation of the materials of the building volumes intensifies the complexity of the paths between them, creating viewpoints.
The design of the openings follows the architectural character of the building.
The transformation of the morphological elements of the Cycladic architecture with the aim of creating a modern architectural language is the guiding design principle.
The design of the building is a dialectic of local and modern architecture, combining the proportions of volumes, the aesthetics of the facades, open spaces and colors in a residential ensemble.

All projects

Next Project

The Raven